سمنوپزان

پخت سمنو که در زبان محل شیراز به آن سمنی گفته می شود از سنت های دیرینه شیرازی هاست که همه ساله در اسفند ماه و در روزهای پایانی سال برگزار می شود. پخت سمنو نماد برکت محصولات کشاورزی است و نوید سال نو و پربرکت بودن سال زراعی جدید را می دهد. سمنو که از جوانه گندم تازه تهیه می شود از زمان آغاز طبخ تا تهیه کامل بیش از 24 ساعت به طول می انجامد. در سمنو علی رغم این که هیچ گونه مواد شیرین کننده ای افزوده نمی شود ولی به دلیل وجود جوانه گندم تازه شیرین می شود. پخت سمنو همچنین به منزله برآورده شدن حاجات نیز انجام می شود و افراد با جمع شدن دور دیگ سمنوی در حال طبخ ضمن دعا خواندن آرزوها وحاجات خود را هم از خدا طلب می کنند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =